Primii pași în Arduino

Formator: Mihai Agape

Timp alocat: 90 min

Scopul atelierului: Inițierea participanților în dezvoltarea de proiecte cu platforma Arduino.

Publicul țintă: Profesori, indiferent de nivel (primar, gimnazial, liceal) și specializare; alte persoane interesate. Sunt necesare abilități generale de utilizare a calculatorului. Nu sunt necesare cunoștințe inițiale de electronică sau programare. Cadrele didactice vor participa cu propriul laptop (este necesar un laptop la doi participanți), pe care este de dorit să fie instalat programul Arduino (în caz contrar va fi instalat la începutul atelierului).

Înscriere: On-line pe site-ul conferinței. Selecția se va efectua în ordinea înscrierilor.

Teme abordate în cadrul atelierului:

  • Proiectarea schemei electronice a unui montaj cu platforma Arduino.
  • Realizarea montajului pe placă de test (breadboard).
  • Programarea platformei Arduino.
  • Testarea și depanarea montajului și programului.

Descriere atelier, rezumat:

Programarea, robotica și imprimarea 3D sunt câteva dintre tehnologiile emergente cu impact puternic în educație. Accesibilitatea acestora către publicul larg a fost înlesnită de dezvoltarea platformei deschise Arduino.

Art-duino este un atelier brains-on & hands-on, în care participanții vor realiza câteva proiecte simple cu platforma Arduino, senzori de proximitate, leduri și difuzoare. La finalul atelierului participanții vor fi capabili să dezvolte propriile proiecte cu Arduino.

Pentru a include și Arta în demersul nostru ȘTIM (Știință Tehnologie Inginerie Matematică) proiectele propuse vor folosi lumini și sunete (titlul inițial al atelierului a fost Art-duino).