Explorează spațiul cosmic! Resurse ESERO (Biroul European pentru Educație Spațială)

Formatori: Cristina Stancu, Agenția Spațială Română, Cornelia Melcu (consul ESERO), Școala Gimnazială Nr.9 „Nicolae Orghidan”
Brașov

Timp alocat: 1h30min

Scopul atelierului: Popularizarea spațiului cosmic ca și context educațional și prezentarea unor noi materiale și metode de predare a orelor de știință.

Publicul ţintă:

  • profesori din învățământul secundar care nu au mai avut pana acum o formare legata de teme spațiale
  • profesori din învățămăntul secundar care sunt interesați de a observa o nouă abordare a orelor de știinte

Teme abordate în cadrul atelierului: captarea de imagini satelitare, vehicule spatiale.

Descriere atelier, rezumat: Exploreaza spatiul cosmic! Este un atelier interactiv in care vor fi prezentate activitatile Biroului European pentru Educatie Spatiala – ESERO Romania.

Profesorii sunt invitati sa descopere informații despre competițiile ESERO România: CanSat (un mini-satelit în forma și volumul unei doze de suc), Exo-Ro (construirea unui vehicul de teren potrivit explorării spațiale), Astro-Pi (codul tău poate fi rulat chiar pe Stația Spațială Internațională), ce informații cuprinde o  imagine satelitară și construirea unui vehicul spațial. De asemenea, ESERO România va lansa o schemă de împrumut a unui kit educațional ce are ca scop determinarea celui mai bun material de construcție pentru un satelit.

Dacă doresc, participanții pot veni și cu laptopuri/ tablete personale.

Resurse utile:

www.esero.ro